Thorbjörn Holm

Thorbjörn Fredrik Holm föddes 1887-04-04 i Göteborg som son till konsul Johan Frederik Sörensen Holm och Augusta Wilhelmina Carlsson. Han dog i Askim 1953-11-28.

I första äktenskapet från 1913 gift med Harriet Wiklund. De hade bl.a. barnen Bertil Holm, född 1914, Ingrid född 1916 och gift med köpman Lars Gedda samt Ulla Holm 1918, i sitt första äktenskap gift med Dan Axel Broström och i sitt andra med Eric Göran Adelswärd. Han gifte sig för andra gången 1937 med Kirsten Dige.

Studerade vid Lundsbergs skola och Chalmers Tekniska Högskola och därefter studier i Tyskland, England och Frankrike. VD i AB J. A. Wettergren & Co 1941-57. Ledamot i styrelsen för Konfektioms AB Continental, AB Jawe, Wettergrenverken AB, AB Holmaren, AB Dress, AB Svenska Pälsvarufabriken, Konfektionsfabriken Norge A/S, Göteborgskonfektions- och manufakturengross. och konfektionsindustriföreningen.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Det är mycket märkligt att man vid uppräknade barn till Thorbjön Holm i dennes äktenskap med första hustrun,Harriet f.Wiklund så totalt missar deras yngsta barn ,dottern Marianne-min mor-född 26-12-18 död 2007-07-27 och som nu vilar i sin fars familjegrav tillsammans med syskonen Bertil och Ingrid.Jag är yngsta barnbarn till Thorbjörn och Harriet Holm.Min morfar har jag tyvärr aldrig sett.Han gick bort 1953 och själv är jag född 1954.Jag försöker att hitta anknytningar till Holms också på nätet och vore därför mycket tacksam för att få veta varför inte min mor upptagits bland barnen. MVH Agneta wideen

    • Det beror på att källorna, i detta fall Vem är vem från 1948, inte har med henne bland barnen. Det är svårt att skriva om något som en inte känner till. Men nu går det ju att komplettera artikeln med din information.

      Anledningen till att hon inte finns med i Vem är vem från 1948 har jag ingen aning om men när jag stött på sådan saker i andra sammanhang har det ofta handlat om utomäktenskapliga barn, fosterbarn, adopterade barn eller förståndshandikappade barn. Det verkar ju inte troligt att det handlar om något sådant här. Vad det handlar om i detta fall har jag dock ingen aning om, men det vore något för dig att försöka ta reda på.