Valvet

Valvet var en rockklubb i en industrifastighet på Första Långgatan 12, i Masthugget, Göteborg som drevs åren 1988–1993. Den första spelningen var med jugoslaviska industrisyntharna Borghesia den 30 september 1988 och den sista var en avslutningsfest med flera band den 5 juni 1993.

Verksamheten drevs av Musikföreningen ARRG (Aktionsgruppen Rädda Rocken i Göteborg), där Leif Strandh, Per-Arne Pettersson och Magnus Rudholm var extra drivande i att Valvet blev till. I lokalen där det max fick vistas 150 personer hade flera klubbar huserat tidigare, bland annat Västgöta nation och Mox. På Valvet, som fick sitt namn efter ett arkitektoniskt valv i lokalen, genomfördes ofta flera konserter i veckan, både med lokala och utländska band. Valvets verksamhet riktade sig främst till en yngre publik men de sålde folköl. Många band återkom vid flera tillfällen och fokus främst synth, hårdrock och punk.

På grund av Valvets läge störde musiken de kringboende i omgivande fastigheter. Därför upphörde konsertverksamheten och lokalerna blev konstnärsateljé och senare del av dåvarande Hovedskous målarskola.

Text i huvudsak från Wikipedia

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.