Oscar W. Nilsson

Oscar W. Nilsson, född 1870 och död 1945-09-14, var fastighetsägare och arkitekt i Göteborg. Han drev arkitektfirman Fahlström & Nilsson tillsammans med Otto Fahlström. Bodde i villa Solhyddan på Danska vägen.

Har bland annat ritat Linnégatan 9-11, Fjärde Långgatan 4-8, Villa Ideborg på Linnégatan 32, Engelbrektsgatan 30, Engelbrektsgatan 22/Götabergsgatan 32 i Lorensberg och Kungsportsavenyn 37 (hörnet mot Engelbrektsgatan). Dessutom har han ritat husen i kvarteret Malmgården i Olivedal (Linnéplatsen 1-2 och Rosengatan 2-4) och huset på Bangatan 10 i Majorna.

Tillsammans med Fahlström ritade han också biografen Kronan på Kungsgatan 31-33 där firman också hade sitt kontor. De var även ägare av fastigheten från 1907 till 1917 med Nilsson som ensam ägare de senare åren.

Villa Ideborg

Villa Ideborg. Bild: Vogler. Licens: CC BY-SA 4.0

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.