Biografen Carolus (Star)

Carolus var en biograf med 342 platser på Kungsgatan 7b i Göteborg, som öppnade 2 december 1935 och stängde 29 juli 1973. Ägare av biografen var Palladium-bolaget som använde den som en så kallad parallell-biograf för att visa samma filmer som gick på någon av deras huvudbiografer, exempelvis Palladium.

Lokalerna byggdes om och öppnade igen som Star 19 september 1973 med 225 platser. Den var nu ombyggd till Göteborgs första automatiska bio som var tänkt att skötas av en enda person. Biografen stängde 9 juni 1985. Ägaren var fortfarande Palladiumbiograferna. 1980 övertogs dessa dock av Europafilm, som i sin tur hamnade hos SF 1984.

Idag är biografen ombyggd till butikslokal.

Kungsgatan 7b med biografen Carolus
Kungsgatan 7b med biografen Carolus
Advertisements

Kommentera