Göteborgs Handelsinstitut Viktor Rydbergsgatan

Den 29 april 1915 flyttade Göteborgs Handelsinstitut till en ny byggnad vid Viktor Rydbergsgatan 9, ritad av Charles Lindholm och avsedd för 300 elever. Invigningen förrättades av finansminister Axel Vennersten, och kostnaden uppgick till cirka 435 000 kronor.

Vid gymnasiereformen 1966 kommunaliserades skolan och ombildades till 3-årigt ekonomiskt gymnasium med namnet Levgrenska gymnasiet. Gymnasiet uppkallades efter Anders Georg Levgren (1788-1857) som aktivt deltog i starten av Handelsinstitutet.

I slutet av 1970-talet slogs skolan ihop med Hvitfeldtska gymnasiet. Idag är byggnaden en del av Hvitfeldtska gymnasiet. Det var i denna byggnad polisen menade att det fanns vapen under Göteborgskravallerna 2001. Något som visade sig vara helt ogrundade påståenden.

Göteborgs Handelsinstitut

Göteborgs Handelsinstitut. Viktor Rydbergsgatan 9.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.