Kvarteret Blomsterkvasten

Kvarteret Blomsterkvasten Västra Hamngatan-Södra Larmgatan-Lilla Korsgatan-Grönsakstorget är ett litet kvarter som består av två fastigheter.

En fastighet i öster som byggdes 1851 och ungefär tio år senare påbyggdes med en våning mot Grönsakstorget. Adresser för denna fastighet är Lilla Korsgatan 1, Grönsakstorget 2 och Södra Larmgatan 9. Idag ligger bland annat Hotel Flora i fastigheten.

Fastigheten i väster som är byggd 1863 har adresserna Grönsakstorget 1, Västra Hamngatan 24-30 och Södra Larmgatan 7. Huset ritades och uppfördes av August Krüger. Bland de mera välkända hyresgästerna i detta hus kan nämnas Dr Philip Lemans Advokatbyrå som hade sina lokaler här under större delen av 1900-talet.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.