Carl Sernström

Carl L. Sernström (??-1859, han kan omöjligen vara född 1820) övertog en handelsfirma i Göteborg som startats år 1818 (eller så startade han den) och den fick efter övertagandet namnet C. Sernström & Co. För firmans räkning byggdes ett hus på Norra Hamngatan 26 år 1827 med bostäder på de övre våningarna och affärslokal i botten. Adressen på huset är idag Norra Hamngatan 26.

Sernström erhöll den 22 augusti 1836 privilegium av kommersekollegium att tillverka snus och tobak i Göteborg. Rörelsen var obetydlig och nedlades 1845. 1857 drev han fortfarande handelsfirman C. Sernström & Co, de sista åren hette den bara C.L. Sernström, vid Norra Hamngatan 26. Firman sålde främst sytillbehör.

Advertisements

3 svar till “Carl Sernström”

  1. Pingback: Sernströms hus | Det gamla Göteborg

  2. Carl Sernström var systerson till Jonas A Sernström. Han står uppsatt i Jonas testamente. Hans föräldrar bodde i Särestads-trakten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.