Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Armand Björkman

Armand Björkman (1932-2016) var en svensk arkitekt. Han växte upp i uppländska brukssamhällen där pappan var Konsum-föreståndare. Han var gift med Ursel Mattsson.

Han tog examen på Chalmers Tekniska Högskola 1957 men hade ända sedan 1952 haft sommararbete på nystartade arkitektkontoret Ekholm och White. Björkman arbetade på och var delägare i White Arkitekter hela sitt yrkesverksamma liv fram till pensioneringen. 1981-1997 var han också lärare och professor i formlära vid Chalmers.

Byggnader i Göteborg

  • Del av Östra Nordstan.
  • Radio- och TV-huset i Örgryte (rivet)
  • Kvarteret Mjölnaren Västra Nordstaden
Advertisements

One Response to Armand Björkman

  1. […] Järnfelt/ÖN-Bolaget med 9 830 kvadratmeter. White Arkitektkontor i Göteborg, genom arkitekterna Armand Björkman och Rune Falk. Tre våningar mot Köpmansgatan, och fem mot Norra Hamngatan. Gården är […]

Kommentera