Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Arthur Gahm

John Arthur Gahm, direktör från Göteborg. Född 29/8 1885 i Göteborg som son till John Gahm och Emilia Wennermark. Gift med Edith Estberg, född 1889, dotter till bankkamrer Fredrik Estberg och Agnes Smith.

Utbildad på Göteborgs handelsinstitut, resande i f:a John A. Gahm 1905-07,
inköpschef i AB John A. Gahm 1907-19 och verkst. dir. i samma företag från 1919. Han var också styrelseledamot i Göteborgs Sparbank, Ränte- och kapitalförsäkringsanstalten, Göteborgs Trädgårdsförening samt i Svenska
Arbetgivareföreningens allmäna grupp.

Advertisements

One Response to Arthur Gahm

  1. […] son Arthur Gahm (f 1885) blev 1919 verkställande direktör i firman, vars omsättning i slutet av 1940-talet […]

Kommentera