Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Väpnaren Bengt Andersson på Kärra (Kärralund)

Där det idag rullar trafik in till Lisbergs camping Kärralund låg för mer än ett halvt århundrade sedan en gård med anor från medeltiden. De sista resterna av den gården revs 1947 och det är idag få som vet om att parkeringen framför entrén till campingen var centrum i en stor och betydande gård.

Gården kallades Kärra, det var först under 1700-talet som Kärralund började användas. Den första ägaren som omnämns i skriftliga källor är väpnaren Bengt Andersson (sparre över tre kulor), gift med Märta Bengtsdotter som tillhörde släkten Krabbe från Halland. Bengt finns med i flera dokument från 1480 och 90-talet då han var häradshövding i Ale härad.

Läs mer på Delsjöområdets historia.

Advertisements

One Response to Väpnaren Bengt Andersson på Kärra (Kärralund)

  1. […] Väpnaren Bengt Andersson på Kärra (Kärralund) […]

Kommentera