Thyra Appelberg

Thyra Appelberg, bildkonstnär född 1876-02-14 i Göteborg, död därstädes 1962. Hon var dotter till direktören Axel Appelberg och Sophie Amalia Sandberg.

Hon studerade på Valands målarskola i Göteborg för Carl Wilhelmson som också utfört en porträttmålning av henne, i München och Dachau 1901-03 för L. Herterich och A. Hölzel, i Paris för A. Lothe 1920-21. Företog också studieresor till Italien och Österrike.

Var bl.a. representerad med 17 målningar vid samlingsutställningen 1931 på Göteborgs Konsthall tillsammans med Ingegerd Beskow, Eda Douscha, Mollie Faustman, Hilda Heyman, Siri Magnus-Lagercrantz, Elvi Tondén, Ninnan Santesson och Bertha Wilhelmson. Appelberg var också representerad vid samlingsutställningen ”Nordiska konstnärinnor” i Stockholm 1948.

Advertisements

One Reply to “Thyra Appelberg”

  1. Pingback: Axel Appelberg | Det gamla Göteborg

Kommentera