Pineus, Mannheimer & Co

Pineus, Mannheimer & Co grundades 1855 av Arvid Ludvig Pineus, dennes svåger Ferdinand Philip i Köpenhamn och Theodor Mannheimer. Firman blev snabbt en av de största havreexportörerna i Göteborg tillsammans med Carl Sirenius och  Corin, Lindhult & Co. EN av deras viktigaste konkurrenter var också Uddevallafirman Thorburn.

Theodor Mannheimer lämnade dock firman redan år 1864, Firman drev därefter av Arvid Ludvig Pineus ensam. Denne kom dock att ägna allt mer tid åt Rederiet Örnen och firmans havreexport minskade. 1871 tycks firman ha upphört.

Advertisements

2 Replies to “Pineus, Mannheimer & Co”

  1. Pingback: Arvid Ludvig Pineus | Det gamla Göteborg

  2. Pingback: Theodor Mannheimer | Det gamla Göteborg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.