Anna-Lisa Mannheimer Lunn

Anna-Lisa Mannheimer Lunn föddes den 11 april 1904 i Göteborg som dotter till bankmannen Herman Mannheimer och Lisa Magnus. Hon var gift med Vøgg Ritzau Lunn (1900-?). Hon var designer och textilkonstnär.

Bosatt i Köpenhamn kom hon ändå att bli en viktig designer för Bohus Stickning som hade sitt kontor i Göteborg medan de som arbetade för företaget fanns i norra Bohuslän. Hon åkte regelbundet till Göteborg för att fylla på förrådet med garn och nystan som skulle omvandlas till mönsterförlagor. Hon stickade mycket till husbehov och det var genom en egenkomponerad jacka av tvättskinn med mönsterstickade ärmar som gav mönstret Röda Randen skapades. 1947 komponerade hon det mest efterfrågade mönstret i Bohus Sticknings historia, Blå Skimmer.

Blå Skimmer
Jumper i mönstret Blå Skimmer. Design: Anna-Lisa Mannheimer Lunn, 1949. Bild: Bohusläns Museum
Advertisements

2 Replies to “Anna-Lisa Mannheimer Lunn”

  1. Pingback: Bohus Stickning | Det gamla Göteborg

  2. Pingback: Herman Mannheimer | Det gamla Göteborg

Kommentera