Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Bertil Mannheimer

Bertil Magnus Mannheimer föddes 1901 i Göteborg och dog 1987. Son till Herman Mannheimer och Lisa Magnus. Från 1932 gift med operettsångerskan Ingalill Söderman-Mannheimer (1902-88).

Han var musikhandlare och jazzmusiker. Förestod bland annat Nordiska Musikförlagets filial i Göteborg tills den köptes av musikaffären Waidele år 1937. Drev också Musikförlaget Bertil Mannheimer 1925–37.

Advertisements

2 Responses to Bertil Mannheimer

  1. […] Ingalill Söderman, född 13 april 1902 i Stockholm, död 8 augusti 1988 i Göteborg, var en svensk operettsångerska och skådespelerska. Hon var dotter till operasångarna Carl August Söderman och Erica Bergenson samt syster till operettsångerskan Greta Söderman. I sitt första äktenskap som ingicks 1927 var hon gift med skådespelaren och operettsångaren Felix Grönfelt och för andra gången gift 1932 med musikhandlaren Bertil Mannheimer. […]

  2. […] Musikförlagets filial i Göteborg, som förestods av Bertil Mannheimer, övertogs av Waidele 1937. Verksamheten bestod av ett notlager samt en begränsad […]

Kommentera