Filip Wahlström

Filip Artur Wahlström, född 5 augusti 1885 i Göteborg, död 9 juni 1972 i Göteborg, var en svensk konstnär och författare. Föräldrar var sjökaptenen Axel Gustaf Samuel Wahlström (1847-1923), gift 1882 med Alice Maud, född Seaton i London, död 1904.

Filip Wahlström var gift med med Anna Elisabeth, född Olsson-Dahlin 1886 i Gagnef, Dalarna, död 1971 i Göteborg.

Filip Wahlström utbildades vid Valand och var privatelev hos Gerhard Henning, som han delade ateljé med 1907-1908. Utöver flera böcker om konst har han 1965 gett ut sina memoarer med titeln Sanningen om Filip samt har lämnat bidrag till Ivar AroseniusOle KruseGerhard Henning. Minnesbilder nedtecknade av Signe Lagerlöw-Sandell, Ernst Spolén, Asta Linden-Buchman, Sven Sandström och Filip Wahlström, utgiven av Lagerlöw-Sandell, M. Signe med flera.

Retrospektiv utställning på Kronhuset i Göteborg 1970. Representerad på Göteborgs konstmuseum. Teckningar av Filip Wahlström med göteborgsmotiv finns i de stadshistoriska samlingarna på Göteborgs Stadsmuseum.

Text från Wikipedia

Advertisements

One Reply to “Filip Wahlström”

  1. Pingback: Erik Kylberg | Det gamla Göteborg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.