Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Carl Bergman

Carl August Bergman, född 10 juli 1861 i Göteborg, död 17 juli 1932, var en svensk grosshandlare.

Han var son till grosshandlaren Mauritz Bergman och Hedda Westfelt, och var gift med sjökaptensdottern Emma-Karin Aaris. Deras dotter Tyra Bergman var gift med Jacques d’Orchimont och dottern Emma-Karin Bergman med Georg Österdahl.

Carl Bergman genomgick Göteborgs handelsinstitut och genomförde sin praktik i Tyskland och England på 1880-talet. År 1882 anställdes han på firman Clarholm & Bergman, 1886 blev han prokurist och tre år senare delägare i firman. 1906 blev han ledamot i Handelskammaren i Göteborg. Bergman hade flera styrelseuppdrag, bland annat i Göteborgs sparbank, Göteborgs Frihamns AB och i Julius Lindströms stiftelse.

Advertisements

2 Responses to Carl Bergman

  1. […] Från 1855 gift med Sofia Margaretha Westfelt som var född 1825-04-22 i Levene, Skaraborg, och dog 1893-09-12 i Göteborg. De hade bland annat sonen Carl Bergman. […]

  2. […] < Föregående post | Nästa post > […]

Kommentera