Renströmska badanstalten Majorna

Renströmska badanstalten i Majorna invigdes 1892 som en filial till Renströmska Bad- och tvättinrättningen i Haga. Byggnaden ligger i hörnet av Karl-Johansgatan och Djurgårdsgatan. Bygget finansierades av den Renströmska fonden. Badet renoverades 1923.

Renströmska badet i Majorna
Renströmska badet i Majorna 1919

Renströmska badet i Majorna kom att bli det sista av de Renströmska badanstalterna som stängde. Detta skedde 1977. Därefter användes byggnaden först av vården, sen byggdes det om till kontorshus för någon offentlig förvaltning för att idag husera Göteborg Psykoterapiinstitut.

Läs också:

Renströmska badet Haga
Renströmska badet Olskroken
Renströmska badet Lundby

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.