Sigurd Larsson

Sigurd Larsson, född 1879, var son till O.F. Larsson och Ulrika Katarina Janzon. Han blev delägare i och chef för AB Strömman & Larsson när fadern dog 1916. Tog också över faderns ägande i Larsson, Seaton & Co.

En av de som grundade Coronaverken AB år 1918 som en tvättmaskinstillverkare. I den första styrelsen för bolaget ingick G.R. Tellander, J.T. Sandberg och Sigurd Larsson. Tellander hade 1907 också startat Värmelednings AB Celsius, J.T. Sandberg som hade varit VD i Verkstads AB Vulcan, som köpt Tellanders första företag Eminent (startat 1900). När Vulcan år 1917 köptes av Nordiska Kullager slutade Sandberg och blev istället intressent i det nybildade Coronaverken AB som övertog Vulcans tidigare tillverkning.

Var styrelseledamot i AB Original Odhner från 1917 liksom i AB Göteborgs Kapsylfabrik vid sidan av engagemanget i de egna bolagen.

Advertisements

Ett svar till “Sigurd Larsson”

  1. Pingback: O.F. Larsson | Det gamla Göteborg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.