Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Sigurd Larsson

Sigurd Larsson, född 1879, var son till O.F. Larsson och Ulrika Katarina Janzon. Han blev delägare i och chef för AB Strömman & Larsson när fadern dog 1916. Tog också över faderns ägande i Larsson, Seaton & Co.

En avd e som grundade Coronaverken AB år 1918 som en tvättmaskinstillverkare. I den första styrelsen för bolaget ingick G.R. Tellander, J.T. Sandberg och Sigurd Larsson. Tellander hade 1907 också startat Värmelednings AB Celsius, J.T. Sandberg som hade varit VD i Verkstads AB Vulcan, som köpt Tellanders första företag Eminent (startat 1900). När Vulcan år 1917 köptes av Nordiska Kullager slutade Sandberg och blev istället intressent i det nybildade Coronaverken AB som övertog Vulcans tidigare tillverkning.

Var styrelseledamot i AB Original Odhner från 1917 liksom i AB Göteborgs Kapsylfabrik vid sidan av engagemanget i de egna bolagen.

Advertisements

One Response to Sigurd Larsson

  1. […] Var gift med Ulrika Katarina Janzon (1851-1923. De hade bland annat sonen Sigurd Larsson. […]

Kommentera