Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Anna Catharina Widebäck

Anna Catharina Widebäck, född 1765, död 1824, var en svensk skådespelare och sångerska.

Widebäck engagerades vid Gemenasiska Sällskapet i Comediehuset i Göteborg inför säsongen 1782-83. Hon räknades som en värdefull medlem av ensemblén: hon var inte bara skådespelare utan också sångare, och det var enligt uppgift tack vare engagemanget av henne och Andreas Widerberg som direktören Johan von Blanc fick möjlighet att lansera opera; operetten Anette och Lubin hade premiär i Göteborg samma säsong.

Gift med Andreas Widerberg från 1787. En dotter till dem var operasångerskan Henriette Widerberg(1796-1872). Äktenskapet upplöstes 1806.

Texten i huvudsak från Wikipedia.

Advertisements

Kommentera