Henrik E. Ahrenbergs fonder

Stiftelsen Henrik E Ahrenbergs studiefond och Stiftelsen Henrik E Ahrenbergs stipendie- och premiefond är två fonder som har donationer av Henrik E. Ahrenberg som grund. Båda två förvaltas av Göteborgs Universitet.

Avkastningen från Stiftelsen Henrik E Ahrenbergs stipendie- och premiefond används sju stipendier och resten till ett Lärarerådets premium för dess studenter, vid Göteborgs Universitet.

Av avkastningen från Stiftelsen Henrik E Ahrenbergs studiefond ska 10 % läggas till kapitalet varefter återstoden må användas för att bereda studenter vid Göteborgs Universitet tillfälle till studier, förutom vid andra nordiska högskolor, jämväl vid utom Göteborgs beläget nordiskt arkiv,bibliotek, museum eller liknande institution.

Vid utgången av år 2015 hade Stiftelsen Henrik E Ahrenbergs stipendie- och premiefond tillgångar på 2,2 miljoner kronor och Stiftelsen Henrik E Ahrenbergs studiefond tillgångar på 2,6 miljoner kronor.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.