Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Olof Hanqvist

Olof Hanqvist (1754-98) föddes i Västervik och dog på samma ort. Han var anställd i Ostindiska kompaniet och avancerade till superkargör och genomförde tre resor som detta, på Gustaf III 1791-92 samt på Gustaf Adolph 1794-96 och 1797-98. Han genomförde också resor innan dess, bland annat som assistent på Cron Prins Gustaf. Innan karriären i Ostindiska var han handelsbokhållare i Stockholm och efter så var han handlande i Västervik. Hans bror Jonas Hanqvist (1755-1783) var först anställd vid amiralitetet i Karlskrona (flottan) och sedan i Ostindiska kompaniet som styrman.

Deras föräldrar var Johan Hanqvist (1717-1770), rådman och borgmästare i Västervik samt Brita Elisabet Söderman (1728-1767).

Advertisements

2 Responses to Olof Hanqvist

  1. […] Hagström, A (Matros) Hallberg, S (Matros) Hallbom, A (Matros) Hamström, P (Båtsmans Math) Handqwist, Olof (Assistent) Hedenberg, Börje (Matros) Helljesson, J (Smed Math) Hessellgren, E (Jungman) Holm, […]

  2. […] Kapten: Nils Almroth Superkargör: Olof Hanqvist […]

Kommentera