Hans Philip Uhrlander

Hans Philip Uhrlander (också stavat Urlander) var superkargör på ostindiefararen Stockholms tredje resa 1745 och på Lovisa Ulricas första resa 1746-47. Döptes 6/1 1720 i Kristine församling i Falun som näst yngsta och sjunde barn till landskamreraren Johan Urlander (död 1740) och hans första hustru Anna Lybecker (1691-1720).

Fadern gifte om sig och fick ytterligare en dotter i sitt andra gifte. Hans Philip Uhrlander skrevs in på Uppsala universitet 1728 men avlade troligen aldrig någon examen.

Hans Philip Uhrlander dog 1747 och ska ha varit förlovad med Elisabeth Campbell (1725-51), dotter till Robert Campbell och Magdalena Bedoire. Hon gifte sig efter Uhrlanders död med affärsmannen Henry Hackson.

Advertisements

One Reply to “Hans Philip Uhrlander”

  1. Pingback: Cronprinsessan Lovisa Ulrica | Det gamla Göteborg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.