Marks fonder för Röhsska museet

Fyra medlemmar av släkten mark har genom donationer skapat stiftelser till förmån för Röhsska museet. De fyra är Knut J:son Mark och hans tre söner Jan K:son Mark, Knut K:son Mark och Peter K:son Mark.

Totalt finns det fyra stiftelser som har följande namn och förmögenheter:

Ändamålet för stiftelserna är likaartart. För Stiftelsen Knut J:son Marks fond gäller att ändamålet är att avkastningen skall användas till inköp av föremål och för ökning av Röhsska Museets samlingar, för de andra gäller att av den årliga avkastningen skall en femtedel läggas till kapitalet och resten må användas till förökande av Röhsska museets samlingar.

Alla stiftelserna förvaltas av Göteborgs stad.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.