Stiftelsen Louise Ekmans, född von Düben, Donationsfond för behövande Sjuka

Louise Ekmans, född von Düben, donationsfond för behövande sjuka grundar sig på ett av konsuln Oscar Ekman 1862-09-22 utfärdat gåvobrev å 15.000 Rdr Rmt till minne av hans avlidna hustru Louise Ekman, född von Düben. Stadsfullmäktige godkände stadgar för donationen 1864. Nya stadgar godkändes av fullmäktige 1897, vilka jämte ändringar 1976, utgör stiftelsens nu gällande stadgar.

Stiftelsen hade en förmögenhet på  4,6 miljoner SEK år 2014. Förvaltare är SEB Institutioner & Stiftelser men styrelsen utses av Göteborgs stad. I styrelsen sitter en representant för familjen Ekman, Annika Ekman.

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.