Släktsajter som kan ge lite historiska kunskaper om Göteborg

Ett stort antal av de gamla välkända göteborgska handels- ochg patricierfamiljern har släktsajter som kan ge en hel del historisk information om Göteborg och handelshusens historia i Göteborg. De flest av sidorna är inte så professionellt gjorda, men de innehåller en hel del intressant ändå.

En sådan sida är Dicksonska släktföreningen som innehåller mängder med information om olika personer i släkten och andra saker som har med familjen att göra. Andra sidor är Släktföreningen Adlerberth Adler Adlerbert, Släktföreningen GrauersSläktföreningen Tham & TammWaernska släktföreningen, Kjellbergska släktföreningen, Hammarska släktföreningen och Mühlenbockska Släktföreningen

Åter andra släktföreningar står endast att finna på facebook, däribland Ekmanska släktföreningen och Brusewitzka släktföreningen.

En släktförening som inte kan sägas handla om en Göteborgsfamilj är Grillska släktföreningen. Men flera i familjen var aktiva i Göteborg med handelshus och Ostindiska kompaniet. Därför är föreningen intressant i detta sammanhang. Samma sak gäller den Almqvistska släktföreningen.

På denna sajt har vi också en lång rad artiklar om medlemmar i de familjer och släkter vars släktföreningar nämnts ovan.

Adlerbert (Adler)

Dickson

Ekman

Kjellberg

Tham / Tamm

Waern

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Pingback: Göteborgs Gamla Familjer | Det Gamla Göteborg