Fabian Carlsson

Erik Fabian Gunnar Carlsson, föddes den 31 augusti 1944 i Vasa församling i Göteborg. Han är son till skeppsredaren Per Carlsson och Anna-Lisa Frick samt sonson till skeppsredaren Gunnar Carlsson. Han var 1973–1975 gift med regissören Eva Bergman (född 1945).

Fabian Carlsson startade 1966 den legendariska Cue Club på Norra Larmgatan i Göteborg tillsammans med Styrbjörn Colliander, men lämnade efter en kort tid den verksamheten för att studera konst.

Han öppnade sedan ett galleri i Göteborg men flyttade senare från staden. Han var därefter verksam i USA och England där öppnade ett konstgalleri på Bond Street i London som drevs fram till i alla fall 1989. Idag tycks han driva ett galleri i Spanien.

Övriga källor: Hans Sidén, 60-talspop i Göteborg, 1991

Advertisements

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Pingback: Per Carlsson | Det gamla Göteborg