Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

Johan Reinhold Brattberg

Reinhold_Brattberg

Johan Reinhold Brattberg

Johan Reinhold Brattberg (1792-1841), son till Robert Leopold Brattberg var handlare och affärsman i Göteborg. Han var gift med Susanna Lydia Lindström.

Handlanden Johan Reinhold Brattberg (1792-1841) erhöll 1819 rätten att tillverka snus i Göteborg.  Tillverkningen startade 1826 i samarbete med svågern Eric Gustaf Lindström (1792-1865) som tidigare bedrivit tobakstillverkning i kompanjonskap med Magnus Fiedler i firman Fiedler, Lindström & Co från år 1820. Den nya firman fick namnet Lindström & Brattberg. Efter Brattbergs död fortsatte Eric Gustaf Lindström som ensam ägare av rörelsen.

 

Advertisements

One Response to Johan Reinhold Brattberg

  1. […] Johan Reinhold Brattberg […]

Kommentera