Advertisements

Upptäck historien - Familjerna, företagen och handelshusen

8 Responses to Georg Douglas Kennedy

  1. […] var Lundgren redo att på allvar ta klivet och bli redare. Tillsammans med G D Kennedy bildar han Rederi AB Nike vars första fartyg blev en italiensk ångare byggd 1883 som nu fick […]

  2. […] Georg Douglas Kennedy […]

  3. […] en idé av konsul Gustaf Bolander grunades år 1897 AB Göteborgs Arkader med honom, G. D Kennedy, Christan Röhss och några andra som delägare. De anlitade byggmästare var Johan Joachim Dähn […]

  4. […] köpa begagnade segelfartyg billigt. Vid faderns död 1886 övertogs dennes skepp. Tillsammans med G.D. Kennedy köpte han år 1893 5 större segelfartyg från Rederi AB Örnen som var under avveckling. Kennedy […]

  5. […] dottern Carolina Åhmansson gifte sig 1879 med George Douglas Kennedy, den siste varvsdisponenten på anrika Gamla varvet vid Stigbergstorget. En mer tragisk historia […]

  6. […] 1871, endast 42 år gammal. Landgren hade inga barn, så efter hans död övertog hans systerson George Douglas Kennedy ledningen i firman som hette A.F. Landgrens Enka. Firman som senare drevs i G.D. Kennedys namn var […]

  7. […] Lindholmen ingick direktör G. V. S. Tham i Huskvarna, J. G. Busck, disponenten på Gamla Varvet G. D. Kennedy, handlanden E. N. Fischer i Göteborg och vice häradshövdingen C. V. H. Montelius i Stockholm. […]

Kommentera