Thomas Andersson

Thomas Andersson var år 1752 Göteborgs tredje störste importör efter Niclas Jacobson och Birgitta Sahlgren. Han var dock mycket mindre än med bara en tredjedel så stor import värdemässigt. Dock var han dubbelt så stor importör som Cornelia Hall och Christian Arfvidsson. Sannolikt var Thomas Andersson ursprungligen från Skottland.

Burskap i Göteborg fick Thomas Andersson år 1733. Innan dess hade han varit bosatt i Vänersborg och var sannolikt gift med en släkting till familjen Kullman i sitt första äktenskap. Han drev sitt handelshus i bolag med Anders Gadd, men när denne skulle åka till Ostindien år 1759 upplöstes handelshuset då Thomas Andersson ansåg att han var för gammal att kunna driva verksamheten själv. Han sa också upp sitt burskap samma år. I sitt andra äktenskap var Thomas Andersson gift med Johanna Schröder, dotter till Georg Schröder (-1704) och Margareta Brunnerus. 1746 omnämns Thomas Andersson som direktör för Barnhuset i Göteborg.

Serienavigation<< Wilson & HallAlexander Barclay >>
Advertisements

Ett svar till “Thomas Andersson”

  1. Pingback: Göteborgs handelshus och utrikeshandeln på 1700-talet | Det gamla Göteborg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.